Info avond Rijsbergen – Zundert

In samenwerking met Stichting Welzijn Zundert organiseren wij een informatie avond! Hieronder vindt u de uitnodiging.


Informatieavond voor mantelzorgers Veilig zelfstandig thuis wonen en zorgen met hulp van de ergotherapeut

“Meneer is mantelzorger voor zijn vader, maar heeft vanwege het vele en niet adequaat tillen last van zijn rug gekregen, waardoor hij niet meer kan werken.’’

“Voor de verbouwing van de badkamer heeft de ergotherapeut met ons meegekeken. Door de praktische adviezen hebben we nu de juiste keuzes kunnen maken en kan ik mijn man veel prettiger helpen met douchen.”

Ergotherapie van Donselaar en Stichting Welzijn Zundert slaan de handen ineen om een informatiebijeenkomst te organiseren voor mantelzorgers rondom de mogelijkheden van ergotherapie. Hierboven leest u al enkele voorbeelden waarbij een ergotherapeut kan helpen, maar er is nog veel meer mogelijk. Op deze avond willen we daar informatie over geven en kunt u ook met concrete voorbeelden en vragen komen.

In de praktijk zien ergotherapeuten regelmatig patiënten en mantelzorgers die problemen ondervinden met zelfstandig thuis wonen. Logisch, want mensen wonen langer thuis en er wordt steeds meer zorg van mantelzorgers gevraagd. Om dit zowel voor de hulpbehoevende als de mantelzorger goed te laten verlopen kunnen praktische tips en (tijdelijke) begeleiding van een ergotherapeut behulpzaam zijn. Er kan ondersteuning geboden worden door middel van handvatten en tips o.a. wat betreft: hulpmiddelen, omgaan met cognitieve problemen, dag/week schema’s, tiltechnieken, aanpassingen op de werkplek, mobiliteit.

Datum:    19-05-2016
Tijd:         19.30 – 21.00 uur
Locatie:    Dorpshuis Amarant – Leijakkerplein 4 Rijsbergen

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@swzundert.nl of te bellen met 076-5972200. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. We hopen u te mogen ontvangen.