Wat is handtherapie

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen ervoor dat u uw hand op veel verschillende manieren kunt bewegen. De hand en pols zijn echter ook kwetsbaar. Door bijvoorbeeld slijtage, een ongeluk of overbelasting kunt u allerlei klachten ervaren. Een goede behandeling is dan belangrijk.

 

Handtherapie is een specialisatie van ergotherapie en fysiotherapie dat vaak uit een combinatie van beide bestaat. Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. Handtherapie is gericht op het verbeteren van de mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de arm, pols en hand. Daarnaast is er ook veel aandacht voor een maximale inzetbaarheid van de arm, pols en hand, zodat u de dagelijkse activiteiten weer naar tevredenheid kunt uitvoeren.

Binnen de praktijk hebben wij een hand-ergotherapeut en werken wij veel samen met hand-fysiotherapeuten en medisch specialisten in de regio.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie en zijn lid van het Handennetwerk Breda e.o.